Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Suzuki Swift Sport

Nieuws: Suzuki Swift Sport

Dit is de Suzuki Swift Sport

12.08.2011

Het wachten was nog op de Sport, de snelste Suzuki Swift. Begin volgend jaar komt deze naar je toe met onder de kap een pittige 1.6-viercilinder. Op de IAA beleeft hij zijn debuut.

Anders dan je op basis van zijn uiterlijk zou verwachten is de Suzuki Swift onderhuids best een dondersteen. De modellen zijn niet noemenswaardig snel, maar je kunt er behoorlijk hard de hoek mee om. Dat zal zeker gelden voor de Swift Sport, sinds de vorige generatie de meest potente versie van het programma. Dit is de nieuwe.

Krachtiger en scherper
De Suzuki Swift Sport zet de dynamische en tegelijkertijd heldhaftige uitstraling van de S-Concept (gepresenteerd in Genève) voort. Een sportieve voorbumper, grotere wielen en een dakspoiler maken van de Swift Sport een ´leuk om naar te kijken´ auto. De zij-skirts wekken de indruk dat de Sport dichter tegen het asfalt staat. En misschien is dat ook wel zo, maar dat is nog niet bekend gemaakt. Tijdens de presentatie op de IAA zal Suzuki alles over de nieuwe Swift Sport uit de doeken doen. Dan zal het ook vertellen waartoe de 136 pk en 160 Nm sterke 1.6-motor in staat is qua acceleratiecijfers. Een manuele 6-bak is in ieder geval standaard. Het showroomdebuut is ook al afgegeven: dat staat begin 2012 gepland.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model