Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Suzuki Splash

Nieuws: Suzuki Splash

Moderne opvolger Wagon R+

10.05.2007

In 2006 presenteerde Suzuki de Splash Concept op de Autosalon van Parijs. Destijds al was duidelijk dat deze conceptcar een voorbode zou zijn van de opvolger van de Wagon R+. Met de introductie van de Splash als productiemodel is duidelijk dat dit inderdaad het geval is. De opvallend vormgegeven Splash is daarbij een veel moderner model dan de behouden vormgegeven Wagon R+.

Ruim interieur

Nieuws Suzuki SplashDe Splash is gebaseerd op het onderstel van de Swift en moet volgens Suzuki dan ook een deel van de rij-eigenschappen met dit model delen. Bovendien werd de auto gezamenlijk met Opel (nieuwe Agila) ontwikkeld. De Splash meet een lengte van 3.7 m, een breedte van 1.7 m en een hoogte van 1.6 m. Vooral dankzij de relatief hoge carrosserie moet de hoofdruimte uitstekend zijn. De Splash zal volgens Suzuki dan ook plaats moeten bieden aan vijf inzittenden en hun bagage.

Drie motoren

Nieuws Suzuki SplashHet motorengamma van de Suzuki Splash zal gevormd worden door een 1.0 liter driecilinder (65 pk) en een 1.2 liter viercilinder (86 pk). Een dieselmotor (1.3) met een vermogen van 75 pk zal eveneens op de prijslijst staan. De motoren zijn standaard gekoppeld aan een handgeschakelde vijfversnellingsbak. De uitgebreide veiligheidsuitrusting van de Splash omvat zes airbags en elektronische stabiliteitscontrole (ESP).

Voorjaar 2008 bij de Suzuki-dealers

Nadat de Splash zijn werelddebuut heeft beleefd op de IAA in Frankfurt (september 2007) zal het model in het voorjaar van 2008 bij de dealers staan. De prijzen en exacte specificaties worden in aanloop naar de marktintroductie bekend gemaakt.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model