Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Suzuki S Cross

Nieuws: Suzuki S Cross

Suzuki S Cross als productiemodel in Genève

06.02.2013

De in Parijs als conceptcar gepresenteerde nieuwe crossover van Suzuki zal op de Autosalon van Genève in zijn productiegedaante debuteren. Een maand voor die tijd stuurt Suzuki ons deze foto’s waardoor we een glimp van het model krijgen.

We waren positief verrast toen Suzuki op de Autosalon van Parijs de S Cross concept presenteerde. Het model gaf ons het gevoel dat Suzuki in Nederland weer een flinke stap kon gaan zetten. Met de Grand Vitara, die toch vooral een werkpaard is, heeft men namelijk behoorlijk de boot gemist en de SX4 loopt inmiddels achter de feiten aan. De S Cross is ogenschijnlijk bedoeld om de plek van de Grand Vitara in te vullen zodat Suzuki eindelijk tegenwicht kan bieden aan de ix35, Sportage en Outlander. In tegenstelling tot wat velen denken is de S Cross namelijk 20 cm langer dan een SX4 en daarmee een volwaardige C-segmenter.

Maatstaf
Het productiemodel van de S Cross, zoals Suzuki die in Genève zal onthullen, staat op een volledig nieuw platform met eveneens nieuwe dan wel grondige herziene motoren. Suzuki laat trots weten een zeer ruim interieur te bieden. De bagageruimte zou naar eigen zeggen zelfs de maatstaf in zijn klasse zijn. Standaard zal de S Cross aangedreven worden op zijn voorwielen, maar wie dat wenst kan opteren voor i-AWD-vierwielaandrijving. Inderdaad, elektronisch geregeld en dus vooral voor op de verharde of besneeuwde weg. Een terreinauto als de Grand Vitara zal de S Cross niet zijn.

Uiterlijk
Zoals we op basis van deze twee eerste foto's kunnen zien heeft Suzuki met de S Cross concept een heel realistisch voorproefje van het productiemodel getoond. De bumpers zijn op het productiemodel wat minder aangezet, de vouwen in de carrosserie wat minder scherp en ook de grille oogt realistischer. Verwacht aan de achterzijde normale uitlaatpijpen en ook de wielen zal Suzuki vervangen door minder bling-bling exemplaren. Maar in de basis lijkt de S Cross het in huis te hebben om Suzuki in het crossover segment weer mee te laten spelen. In Genève weten we alles.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model