Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Suzuki Mighty Deck Concept

Nieuws: Suzuki Mighty Deck Concept

Mini-pickup: Suzuki Mighty Deck Concept

01.10.2015

Grote stoere werkpaarden, dat is hoe wij ons een voorstelling maken zodra het woord pickup wordt genoemd. Deze conceptcar van Suzuki mag dat qua naam dan wel doen vermoeden, maar niets is minder waar. Met 3,4 meter lengte is dit echt een mini-pickup.

Het idee doet wat denken aan de Citroën Cactus M zoals die op de IAA gepresenteerd werd. Een op lifestyle gerichte, pickup-achtige conceptcar. Geen werkpaard, maar puur voor de fun. Zo lijkt ook de Mighty Deck Concept van Suzuki bedoeld. Lekker klein en wendbaar in de stad, maar dankzij de grote open laadbak uitermate geschikt om lekker naar het strand te gaan.

Laadbak
Naast zijn guitige uiterlijk vormt de flexibiliteit van de laadbak het belangrijkste feature van de Mighty Deck. Dit is in hoogte verstelbaar en uit te breiden door de scheidingswand tussen de beide passagiers en de laadbak neer te klappen.

Klein en bescheiden
Behalve wat naam betreft is de Mighty Deck Concept in alles klein en bescheiden. Hij meet maar 3,4 meter in de lengte, 1,48 meter in de breedte en is 1,54 meter hoog. De aandrijving wordt verzorgd door driecilinder turbobenzinemotor met een inhoud van 658 cc.

Productieplannen
Of de Mighty Deck Concept realistisch is laten we in het midden. Maar het feit dat er ook een vergelijkbare Suzuki Mighty Boy is geweest doet ons wel vermoeden dat er meer plannen zijn dan puur de aandacht opeisen op de Tokyo Motor Show 2015.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model