Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Suzuki iV-4 Concept

Nieuws: Suzuki iV-4 Concept

Suzuki presenteert iV-4 Concept

10.09.2013

Het gat dat de SX4 achterliet liggen kon Suzuki natuurlijk niet vergeten. Het Japanse merk presenteert zodoende een studiemodel dit segment voor zijn rekening kan nemen. Zijn naam? De iV-4 Concept.

Suzuki is een 4x4-merk. En ondanks dat dat tegenwoordig al snel wordt geassocieerd met een haatdragend houding jegens 'een beter milieu', blijven ze trouw aan het concept dat hun wereldfaam heeft opgeleverd. Moderne technieken maken het immers mogelijk dat robuuste vierwielaandreven auto's ook vriendelijk voor mens en natuur kunnen zijn en daar maakt Suzuki dankbaar gebruik van bij de totstandkoming van de iV-4, of eigenlijk gezegd het productiemodel dat in 2015 daarop volgt.

Echte 4x4
De op de IAA onthulde iV-4 is een afkorting van Individualisering, Vehicle en 4WD. Hiermee geeft Suzuki al een groot deel van de insteek van de 4,22 meter lange, 1,85 meter brede en 1,67 meter hoge SUV aan. Het geheel op smaak maken met tal van visuele accessoires zal straks tot de mogelijkheden behoren, maar de iV-4 is niet zoals de meeste moderne crossovers er één die wil stilzitten omdat anders de kans ontstaat dat ze vieze handjes oplopen.
Dankzij een nieuwe generatie van ALLGRIP-vierwielaandrijving belooft Suzuki dat de iV-4 door het terrein ploetert als een atletische Jimny. Het feit dat de Japanners de iV-4 als een volwaardige 4x4-auto willen neerzetten tekent het onderscheidende karakter van het model in het steeds voller wordende B-segment.

Magna Steyr
2015 is nog best ver weg, dus zijn er nog geen uitspraken gedaan over de krachtbron. Daarmee kan het nog alle kanten op, al verzekert Suzuki ons dat een lagere gemiddelde CO2-uitstoot hoog op het wensenlijstje zal staan. En dat zal niet alleen op het conto van de krachtbron, maar ook de algehele ´lichtgewicht´ constructie komen, aldus de Japanners. De beslissing over waar de iV-4 gebouwd gaat worden is al wel gemaakt. Bij Magna Steyr in Oostenrijk.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model