Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Suzuki iV-4 Concept

Nieuws: Suzuki iV-4 Concept

Suzuki op IAA met voorbode SUV

30.07.2013

Op de IAA in Frankfurt zal Suzuki een voorproefje presenteren van wat een gloednieuwe compacte SUV moet worden. De Suzuki iV-4 Concept moet de show stelen op de stand van de Japanse 4x4-specialist.

Hoewel er op mondiaal niveau geen vuiltje aan de lucht is, kan Suzuki in Europa wel een verkooptopper gebruiken. Het behoudende design en karakter van de Swift kan, mede door een sterke concurrentie, het enorme succes van z'n voorganger niet bijbenen en de nieuwe SX4 heeft zich nog niet bewezen, simpelweg omdat hij nog bij de dealers moet arriveren.
Met de iV-4 Concept kondigt Suzuki aan dat er hoe dan ook versterking in aantocht is, want de aankondiging dat er een productiemodel volgt is ook al gemaakt. Een goede beslissing van Suzuki, want compacte crossovers annex SUV's zijn immers onveranderd populair op ons continent. Maar ook elders in de wereld lust men er wel pap van.

Personalisering
Een van de taken van een concept is vaak het spelen van een glazen bol, zo ook dat van de iV-4 Concept. Volgens Suzuki geeft het exterieur - dat ons recht van voren doet denken aan de Nissan Pathfinder en van de zijkant aan de Range Rover Evoque - de designrichting van het merk aan, terwijl het interieur ons zal opwarmen voor 'moderne en historische kenmerken, tezamen met noviteiten'. De mogelijkheid tot vergaande personalisering speelt, geheel volgens de laatste trend, ook een grote rol bij de ontwikkeling. Over de aandrijflijn wordt niets losgelaten, enkel dat die zijn krachten verspreidt over alle vier de wielen; iV-4 staat immers voor “individual Vehicle 4 wheel-drive”. Binnenkort meer.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model