Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Suzuki Grand Vitara

Nieuws: Suzuki Grand Vitara

Suzuki scherpt Grand Vitara aan

15.07.2012

Suzuki heeft in Japan stilletjes ruchtbaarheid gegeven aan de vernieuwde Escudo, bij ons beter bekend als Grand Vitara. De vernieuwingen zullen, als modeljaar 2013, ook de oversteek naar Europa maken.

Naar verluidt heeft Suzuki gepoogd de Grand Vitara wat meer neer te zetten als een crossover en minder als een SUV. Dit omdat de negatieve lading rond die laatste autotechnische marketingterm alsmaar groter wordt; ze zouden milieuonvriendelijk zijn.

Minder stoer
De in Japan geleverde 2.4 liter viercilinder benzine is in ieder geval vrij van serieuze veranderingen gebleven. Ook beschikt het 4x4-model nog altijd over een lage gearing om zijn mannetje te staan tijdens het rijden over minder begaanbare wegen. Wel is bij de Escudo/Grand Vitara het reservewiel van de achterklep verwijderd. Vermoedelijk hangt die nu onder de auto, wat uiteraard minder stoer oogt.

Donkergetint
Andere exterieurvernieuwingen zijn vooral aan de voorzijde te vinden. Daar schittert een nieuwe voorbumper en een modernere grille. Aan de achterzijde zijn de lichtunits voortaan donkerder getint en de wielen kenden we ook nog niet. Zo op het oog zijn de verbeteringen aan het interieur eveneens gering, maar duidelijkheid daarover krijgen we geheid als Suzuki meer details vrijgeeft van de Escude/Grand Vitara van 2013.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model