Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Suzuki A:Wind

Nieuws: Suzuki A:Wind

Suzuki A:Wind in de geest van de Alto

29.11.2013

Deze Suzuki A:Wind Concept werd op de Thailand Motor Show onthuld. Het is een vrolijk ogend compact karretje die raakvlakken heeft met de Alto.

Met een leeftijd van 4 jaar is de Suzuki Alto volgens de ongeschreven regels binnen de auto-industrie eigenlijk nog niet oud genoeg om vervangen te worden. De A:Wind is in feite dan ook nog een concept, al ziet hij er verdraaid productierijp uit. En energiek, met z'n gelijknamige lakkleur Energy Yellow over z´n speelse snoet, terwijl hij rust op ludieke 16 inch turbine-vormige wielen. Van binnen gaat het er een stuk alledaagser aan toe, maar we zien wel wat lijkt een zeer modern infotainmentsysteem te zijn. En een schakelcoulisse die verwijst naar een automatisch transmissie, terwijl - nu we toch bezig zijn - er in de koplampunits Xenon-verlichting lijkt te schijnen. Stuk voor stuk features die we momenteel nog niet vaak tegenkomen in het A-segment.

Nieuwe norm
Volgens Suzuki heeft de A:Wind een lengte van 3,6 meter bij een breedte van 1,6 meter en is hij 1,54 meter hoog. De wielbasis meet 2,43 meter. In vergelijk met de Alto is dat een behoorlijke pas op de plaats want die komt in de lengte niet verder dan 3,5 meter. Ook is hij een stukje lager met 1,47 meter en is bij dat model de afstand tussen de voor- en achterwielen slechts 2,36 meter. De grotere buitenmaten en de wielbasis van de A:Wind sluiten dan ook aan bij zijn naam, want het Japanse merk wil qua binnenruimte nieuwe normen stellen in het A-segment. Als het hierbij blijft, dan maakt Suzuki daarin een goede kans met de gloednieuwe Hyundai i10 als momenteel de ruimste in het A-segment, maar die van buiten compacter is dan deze A:Wind.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model