Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Subaru WRX

Nieuws: Subaru WRX

Foto’s Subaru WRX al gelekt

12.11.2013

De eerste foto’s van de kakelverse Subaru WRX zijn reeds op het internet te vinden.  En na het zien van de afbeeldingen bekroop ons een licht gevoel van teleurstelling.  

Het is eerder regel dan uitzondering dat een uiteindelijk productiemodel behoorlijk afwijkt van een studiemodel, maar in het geval van de WRX is het verschil aanzienlijk. Zo indrukwekkend en agressief als de WRX-concept oogde, de uiteindelijke WRX is een stuk belegener. En dat is jammer. De nieuwe WRX lijkt beduidend op de sedan-Impreza die in ons land nooit leverbaar was. Dat betekent overigens niet dat 'ie er slecht uit ziet met zijn dikke luchthappers, forse luchtinlaten en uitgeklopte wielkasten, wij hadden alleen wat meer spektakel verwacht.

STI
Niet helemaal getreurd, uiteraard zal ook een WRX STI weer op het programma staan. Zijn uiterlijk zal nog potenter ogen en naar verwachting dient een 2.0 liter boxermotor, die we kennen uit de BRZ, als aandrijver. Het blok speelt onder een hoedje met een turbocharger zodat het vermogen op minimaal 300 pk zal uitkomen. Zoals gezegd, in november wordt de WRX aan het grote publiek voorgesteld. Of ook ons land het genoegen heeft de Japanner te verwelkomen is nog altijd niet bekend, maar voor 2015 hoeven we hem niet te verwachten.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model