Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Subaru WRX STi

Nieuws: Subaru WRX STi

Wat een opsteker: de Subaru WRX STi!

09.01.2014

Subaru hebben we immer een warm hart toegedragen en in het bijzonder het rallykanon, de Impreza en de latere WRX. De eerste afbeeldingen van de nieuwste generatie waren dan ook een behoorlijke koude douche, maar Subaru heeft aan de doucheknop een stuk warmer gezet. Dit is de allernieuwste Subaru WRX STi. En hij is heet!

Het tij kan keren. Schreven we eergisteren nog dat de nieuwe Impreza WRX visueel gezien volgens ons een van de dieptepunten van 2013 was, vandaag zet Subaru onze hoop dat ze het met de STi-versie daarvan het allemaal goed zouden gaan maken om in waarheid. Althans, wij vinden de nieuwe WRX STi verrassend goed geslaagd op deze gelekte eerste beelden. Een oordeel waartoe we komen omdat hij in z’n geheel nogal veel gelijkenissen vertoont met – jawel – de Mitsubishi Lancer Evolution. Ach, beter goed gejat dan zo slecht bedacht als de laatste modellen die Subaru uitpoepte.

300 pk
Onder de motorkap met breed lachende luchthapper drijft een 2.0 liter viercilinder-turboboxermotor alle wielen de wielen aan. Maar er gaan ook geruchten over een 2.5 liter turbo met een vermogen om en nabij de 300 pk.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model