Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Subaru Viziv Future concept

Nieuws: Subaru Viziv Future concept

Subaru Viziv Future concept: compacte SUV?

08.10.2015

Heb jij enig idee hoe Subaru de toekomst van haar merk ziet? Kijk dan maar eens goed naar deze Viziv Future concept. Volgens Subaru geeft deze in Tokyo te presenteren conceptcar ons namelijk een glimp van wat de Japanners in gedachten hebben voor de toekomst van het merk. Qua design én technologie.

Viziv, ken ik die naam niet ergens van? Ja, dat klopt. Blijkbaar hebben ze bij Subaru wat moeite om haar conceptcars nieuwe namen te geven. In 2013 presenteerde het al een Viziv Concept en precies een jaar later stond er een doorontwikkelde versie van dat model wederom in de schijnwerpers. Vervolgens lekten er in 2014 ook nog eens patenafbeeldingen uit van wat scheen het productiemodel van die Viziv te zijn. En om de verwarring nog groter te maken, de voor Gran Turismo door Subaru getekende conceptcar draagt eveneens die naam.

Kleine Forester?
Maar goed, het is slechts een naam zullen we maar zeggen. En dus concentreren we ons op deze Viziv Futre Concept, die gevoelsmatig aandoet als een voorbode voor een nieuwe Forester. Gevoelsmatig he, want het is puur gissen. Wat dat ook is is het gevoel dat deze auto kleiner is dan de Forester. En daarmee een nieuwe SUV voor Subaru kan worden in een velbevochten compacter segment. Of dat daadwerkelijk zo is zal ook moeten blijken uit de afmetingen, maar daarover laat Subaru niets los.

Drie noviteiten
Wat de fabrikant ons wel laat weten is dat de Viziv Future demonstreert aan welke technologie Subaru momenteel werkt. Eén onderdeel daarvan is het EyeSight-systeem met diens stereocamera's. In de conceptcar werkt dat systeem samen met GPS-data en car-2-car-communicatie om ongevallen nog eerder te zien aankomen en vooral te voorkomen. Er wordt zelfs afhankelijk van het weer gewaarschuwd voor bepaalde vertragingen of risicovolle routes.
Een tweede speerpunt is een doorontwikkelde versie van het hybridesysteem uit de XV Hybrid. Subaru laat daarbij weten dat de krachtbron kleiner is geworden en voorzien van een turbo. Maar over de specificaties ervan houden ze zich totaal van de domme.
Een derde noviteit in de Viziv vormt het bekende AWD-systeem van Subaru. Dat is dusdanig compacter gebouwd dat er een vlakke vloer mogelijk is gemaakt.

Productiekansen?
Als je het ons vraagt heeft deze Viziv Concept potentieel. En met de Levorg heeft Subaru ook al laten zien dat de spannende styling van haar conceptcars ook daadwerkelijk hun weg naar productiemodellen weten te vinden. Wat ons betreft mag een productieversie van deze Viziv dan ook snel onze kant opkomen.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model