Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Subaru RWD Sports Car

Nieuws: Subaru RWD Sports Car

´Subaru RWD ´ in Genevè

14.01.2011

Met Detroit Motor Show nog in volle gang blikt Subaru al weer vooruit op de volgende belangrijke mondiale autobeurs. Op de Autosalon van Genève zal namelijk hun ‘Rear-Wheel Drive Sports Car Technology Concept’ zijn werelddebuut beleven.

Subaru en Toyota maken er geen geheim van dat ze gezamenlijk aan een achterwielaangedreven sportcoupé werken. Het is dan ook niet moeilijk te raden dat de in Genève te onthullen conceptcar van Subaru een afgeleide is van de FT86 Concept die Toyota vorig jaar op de Tokyo Motor Show presenteerde. In Zwitserland is het de beurt aan Subaru om de show met hun derivaat te stelen.

Eigen gezicht
Dat het design van de auto sterk overeenkomt met de FT86 is logisch. Wel zal Subaru hun versie meer eigen hebben gemaakt, waarschijnlijk met een hertekende neus en achterzijde en uiteraard andere emblemen. De 2.0 liter boxermotor onderhuids is volledig afkomstig van Subaru. Ook de Toyota-derivaat zal hiervan gebruikmaken, net als het volledig nieuwe platform waarop de auto staat.

2013
Meer concrete details wil Subaru nog niet vrijgeven. We moeten wachten tot begin maart wanneer de autosalon van Genève plaatsvindt. Rijden met de sportwagen duurt vervolgens nog wel even; we verwachten hem niet eerder dan in 2013.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model