Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Subaru Levorg

Nieuws: Subaru Levorg

Subaru presenteert: de nieuwe Levorg

20.11.2013

Subaru heeft in thuisland Japan op de Tokyo Motor Show de Levorg officieel aan het publiek voorgesteld. Zijn naam is een samenvoeging van Legacy, Revolution en Touring. Een paar weken terug werd hij nog gepresenteerd als studiemodel, maar dit model lijkt volledig productierijp.

De Levorg is een sportieve stationwagon en dient als gulden middenweg tussen de Impreza en de Legacy. Volgens Subaru is het model een perfecte mix tussen stuurgenot en functionele eigenschappen. En de twee nieuwe motoren die de Subaru presenteert zouden een gewichtig aandeel moeten hebben in dat rijplezier.

Design
De nieuwe Levorg is 4.690 millimeter lang, 1.790 millimeter breed en 1.485 millimeter hoog. Subaru gaf hem een strakke belijning en fors bemeten wielkasten. De kenmerkende scoop op de motorkap mocht niet ontbreken en ook eigentijdse LED-verlichting wordt op de nieuweling geïntroduceerd. Al met al geeft het de Levorg de sportieve uitstraling die Subaru nastreeft. Of we de Levorg ook in Nederland zijn opwachting gaat maken is nog niet bekend, maar gezien zijn Europese uitstraling lijkt de kans aanzienlijk.

Boxer
Vooralsnog presenteert Subaru in de Levorg enkel twee DIT(Direct Injection Turbo)-viercilinder boxeraanjagers die standaard alle vier de wielen aandrijven. De kleinste is een 1.6 liter turbomotor met 170 pk en 250 Nm aan kracht. Met één liter benzine zou 'ie 17,5 kilometer ver moeten komen. De tweede krachtbron is een stuk sterker en zet de term 'Sports Tourer' daadwerkelijk kracht bij. Het geblazen 2.0 liter boxerblok produceert een forse 300 pk en 400 Nm aan koppel. Hij spant samen met een Sport Leneatronic CVT-automaat en zijn verbruik ligt op 1 op 13,2.

EyeSight
Op de Levorg presenteert Subaru een batterij aan nieuwe systemen die vallen onder de noemen EyeSight. Deze feature gebruikt camera's om verschillende veiligheidssystemen aan te spreken indien nodig. Zo beschikt de Levorg nu over Pre-Collision Braking Control, dat automatisch remt in het geval van een dreigende aanrijding, maar ook actieve Lane Assist en Adaptieve Cruise Control zijn aan de veiligheidssystemen toegevoegd. EyeSight zal ook op andere toekomstige Subaru-modellen zijn intrede doen.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model