IAA 2009
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Foto's: Nieuws Subaru Legacy

Nieuws: Subaru Legacy

Zie hier de Europese Subaru Legacy

13.08.2009

In het voorjaar konden werd de nieuwe Subaru Legacy tentoongesteld. Dit betrof echter de Amerikaanse versie. De beelden en details van de Europese variant moest we jullie nog even schuldig blijven. Maar nu heeft Subaru die ook vrijgegeven.

De Amerikaanse en Europese versies van de nieuwde Subaru Legacy verschillen nauwelijks van elkaar wat uiterlijkheden betreft. Het enige wat ons in eerste instantie opvalt is een afwijkende voor-en achterbumper. Maar dan ook minimaal. Bij de Outback zijn de verschillen aanzienlijk groter. Vergelijk de voorbumper van beide versies maar eens met elkaar. En ook de spiegels en dakrails zijn wezenlijk anders van vorm.

Motorenlinie voor Europa
Subaru LegacyTechnisch zijn er wel degelijk verschillen en dan duiden we op de te verkrijgen motoren. Zo krijgen de Amerikanen alleen de beschikking over een tweetal benzines (2.5 en 3.6 liter). Wij Europeanen zijn dieselliefhebbers en dus gunt Subaru ons werderom de befaamde en nog steeds moderne 2.0 liter boxerdiesel. De benzinemotor bestaat vooralsnog uitsluitend uit een atmosferische 2.0 liter boxer. Misschien komt daar op termijn nog de 2.5 liter boxerturbo bij. Voorlopig is die niet leverbaar in Nederland. Nieuw voor ons is de fonkelnieuwe en optionele Lineartronic automaat. Standaard is er een handbak voorhanden.

Nog net voor 2010
Subaru LegacySubaru neemt de nieuwe Legacy en Outback mee naar de IAA en zijn daar dus te bewonderen. De importeur zal er alles aan doen om de modellen nog voor 2010 de showroom in te krijgen, maar helemaal zeker zijn ze er niet van. Lang wachten hoeven we in ieder geval niet.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model