Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Foto's: Nieuws Subaru Legacy

Nieuws: Subaru Legacy

Subaru presenteert de nieuwe Legacy

17.04.2009

Zie hier de nieuwe Subaru Legacy die vanaf volgend jaar in de showroom staat. Een nieuwe designtaal, grotere buitenmaten en een verfijnd motorenpallet moet zijn niet zo succesvolle voorganger doen vergeten.

Een verrassing is de nieuwe Legacy niet. Het productiemodel, dat overigens tijdens de New York International Motor Show z'n debuut beleeft, is op enkele punten na overeenkomstig aan de conceptcar. Door het nieuwe ontwerp oogt de Legacy dynamischer en frisser dan z'n voorganger die toch een beetje anoniem was. Het Japanse design is duidelijk zichtbaar en bovendien onmiskenbaar Subaru. Binnenin heeft men gekozen voor strakke vormen met een sobere en zakelijke uitstraling. Aluminiumachtige interieurpanelen en helderblauwe instrumentariumverlichting bepalen de sfeer. Nieuw is de elektronische handrem en zodoende kon er ruimte worden gecreëerd voor twee bekerhouders in de middenconsole.

Ruimer
Subaru LegacyIn totaliteit meet de nieuwe Legacy 4,735 mm in lengte, 1,820 mm in de breedte en 1,505 mm in de hoogte. Dat betekent dat de auto 35 mm langer, 90 mm breder en 80 mm hoger is dan z'n voorganger. De wielbasis is met 80 mm toegenomen (totaal 2,750 mm) en dat komt vaak ten goede van de interieurruimte. Ook de bagageruimte van de sedan is gegroeid. Hoeveel inhoud het compartiment biedt noteert Subaru niet, maar met gemak moeten er vier golftassen in kunnen.

Motorenreeks
Subaru LegacyDe Legacy is naast de Tribeca het topmodel van Subaru en dat vertaalt zich in een krachtig motorengamma. Uitsluitend een 2.5 liter en een 3.6 liter benzinekrachtbron vinden we in de lijst terug. Althans, voor de klanten in de Verenigde Staten. Alle genoemde details hierover behoren bij die markt, want de Europese motorenlijn en specificaties zijn nog niet bekend gemaakt. We gaan ervan uit dat wij wel de beschikking kunnen krijgen over een diesel en dan duiden we natuurlijk op de boxerdiesel. Terug naar de benzinemotoren. De 2.5 liter is leverbaar met een vermogen van 170 of 265 pk, waarbij de laatste (GT) geholpen wordt door een turbo. De minst krachtige biedt keuze uit een handgeschakelde 6-bak of een fonkelnieuw ontwikkelde Lineartronic CVT-automaat. Indien gewenst kan de bestuurder ook handmatig de verzetten kiezen middels de peddels achter het stuurwiel. De geblazen 2.5 wordt alleen gekoppeld aan een handbak. De Legacy 3.6R heeft een vermogen van 256 pk en is gekoppeld aan een vijftraps automaat. Dit is overigens niet de nieuwe Lineartronic CVT. Vanzelfsprekend worden de aandrijfkrachten op alle vier de wielen losgelaten.

Uitrusting
Subaru LegacyStandaard staat de ongeblazen 2.5 liter op 16 inch wielen. De luxueuzere varianten van deze en de 3.6 liter modellen bevatten 17 inch velgen. De turbo profiteert zelfs van 18 inch. Een reeks airbags, ABS, rembekrachtiging (EBD) en Hill Holder System behoort allemaal tot de standaarduitrusting, evenals ESP (Vehicle Dynamics Control voor Subaru begrippen).

2010
Zoals genoemd vindt de marktintroductie van de nieuwe Subaru Legacy plaats in 2010. De Europese specificaties en uitvoeringen volgen later, evenals de prijzen.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model