Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Subaru Legacy

Nieuws: Subaru Legacy

De nieuwe, teleurstellende Subaru Legacy

13.02.2014

Subaru doet het weer. Na een pittige en vooral veelbelovende conceptcar zijn nu de eerste officiële foto’s van de Legacy sedan uitgelekt. Lijken ze op het concept? Nee, niet echt.

Toen Subaru in maart 2013 met een brute WRX Concept kwam, werden we positief verrast. De Japanners deden een greep naar de rijke historie van de WRX en zetten een statement neer met hun conceptcar. De uiteindelijke productieversie was echter geen schim van het studiemodel en de enthousiastelingen kwamen van een koude kermis thuis.

Gefopt
Kopieer de bovenstaande alinea en vervang het model met de Legacy en het komt dicht in de buurt van de werkelijkheid. Afgelopen najaar presenteerde Subaru de Legacy Concept op de LA Motorshow. Die conceptcar was in essentie een ietwat mildere, vierdeurs versie van de WRX Concept. We werden helaas weer op het verkeerde been gezet. De productieversie van de Legacy heeft de sportieve jas van de conceptcar uitgetrokken, waarna een weinig spannende sedan overblijft.

Heritage
Hiermee lijkt Subaru de sportieve heritage van het merk definitief te willen beperken tot de STi modellen. De onlangs gepresenteerde WRX STi maakte nog wat goed bij de fans van de blauwe rallymonsters met gouden velgen. Deze Legacy zal ze echter niet bekoren.

Techniek
Officiële specificaties zijn we jullie nog schuldig, die zijn (nog) niet uitgelekt. Het is echter aannemelijk dat de dienstdoende krachtbronnen uit de Levorg - zoals Subaru de Legacy Touring tegenwoordig noemt - hun weg ook vinden naar de Legacy sedan.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model