Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Subaru Impreza WRC 2008

Nieuws: Subaru Impreza WRC 2008

Nieuwe troef voor Subaru

22.05.2008

De Subaru Impreza World Rally Car debuteert in de aankomende Acropolis Rally in Griekenland. Met de Noor Petter Solberg en Australiër Chris Atkinson als rallycoureurs, probeert Subaru opnieuw de titel te grijpen. Daarbij moet de Impreza WRC 2008 een aardig steentje bijdragen.

Het merk Subaru - en helemaal de typenaam Impreza - zijn onlosmakelijk verbonden met deze sport van echte stuurmanskunsten. Subaru's heeft met de nieuwe Impreza WRC afscheid genomen van de sedan. Sinds 1995 domineerde de bekende Impreza 555 in sedanuitvoering jarenlang de rallysport. Het nieuwste rallywapen van Subaru is gebaseerd op de straatversie van de Impreza en betreft een hatchback. De grote wielbasis en kortere overhang voor en achter zorgen voor een heel ander karakter dan de aloude Impreza WRC sedan.


300 pk
Subaru Impreza WRXDe maximale toelaatbare cilinderinhoud van WRC rallywagens is 2.0 liter. De turboboxermotor in de Impreza World Rally Car levert 300 pk en is uitgevoerd met vierwielaandrijving. Subaru Technical International - welke verantwoordelijk is voor alle autosportactiviteiten van Subaru - in Japan heeft het Symmetrical All Wheel Drive Systeem verder verfijnd voor nog betere prestaties op de verschillende ondergronden van de rallyproeven. Andere technische zaken zoals het type versnellingsbak van de Subaru Impreza WRC zijn nog niet bekend, maar over de kleur hoefde men niet na te denken. Het tradionele blauw voert de boventoon. De striping heeft wel een nieuw design gekregen ten opzichte van voorgaande jaren. Het Subaru-logo neemt nu een centrale plaats in en wordt ondersteund door een witte en zilverkleurige belijning.

Debuut
Op 29 mei aanstaande gaat de Acropolis Rally als zevende ronde van het WRC van start. Teammanager van het Subaru World Rally Team David Richards zal als voorheen de nieuwe rallyequipe en de nieuwe Subaru Impreza WRC onder zijn hoede nemen.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model