Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Subaru Impreza STi CS400

Nieuws: Subaru Impreza STi CS400

Dit is Subaru’s RS500…euh…CS400

02.06.2010

De Ford Focus RS is een doorn in ’t oog van Subaru. En toen verscheen er ook nog een Focus RS500. ‘Het moet niet gekker worden’, moeten de Japanners gedacht hebben. Subaru sloeg de handen ineen met Cosworth en smeedde deze Impreza STi CS400.

Subaru en Cosworth hebben niets teveel gezegd. De Focus RS500 is een doetje vergeleken met deze Impreza. Met een acceleratie van 3,7 seconden van stilstand naar 100 km/h kan de Ford altijd maar knielen voor de opnieuw getoonde heerschappij van Subaru in de klasse van hot hatches. De topsnelheid van de bloedsnelle Japanner is begrensd op 250 km/h.

Motoroperatie
Subaru ImprezaDe indrukwekkende cijfers komen voort uit een nog verder opgevoerde 2.5 liter viercilinder turbomotor. Het totale vermogen bedraagt 400 pk en 540 Nm en is het resultaat van het monteren sterkere zuigers, betere drijfstangen en een herontworpen koppakking. Ook de turbo en het motormanagement is nader onder de loep genomen.

Uitdossing
Subaru ImprezaOm het toegenomen geweld bij te staan is de CS400 met 10 mm verlaagd en de spoorbreedte verbreedt met 12 mm, en fikse 355 mm remschijven van specialist AP Racing nemen de stopkracht voor rekening. Optisch onderscheidt deze über-Impreza zich nauwelijks van andere STi's. Een donkergekleurde grillestrip, een nieuwe achterspoiler en de speciale 18 inch wielen zijn de voornaamste verschillen aan de buitenzijde. Qua exterieurkleuren is er keus uit zilver, donkergrijs of rood. Binnenin tref je Recaro-kuipen, een middenconsole afgewerkt met pianolak en getint glas achter.

75 stuks
Subaru ImprezaHoe beestachtig de Subaru Impreza STi CS400 ook mag zijn, hij kent één nadeel ten opzichte van zijn grootste rivaal de Focus RS(500). Er worden slechts 75 exemplaren gebouwd en deze zijn allen bestemd voor Groot-Brittannië. Daar gaat 'ie overigens € 58.300,- kosten.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model