Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Subaru Impreza Concept

Nieuws: Subaru Impreza Concept

Wordt dit de Subaru Impreza?

23.11.2010

Technisch zit het wel snor, designtechnisch zit Subaru een beetje vast. Welke ontwerpkant moet het op om weer terug te keren naar de tijd dat de Impreza autoharten sneller liet kloppen. Met de Impreza Concept die Subaru in LA toont wil het de mening van het publiek peilen.

In de jaren '90 was de Subaru Impreza (GT Turbo) dé auto om een spaarrekening voor te openen. Sinds het model als hatchback door het leven gaat is de aandacht van het publiek naar de concurrentie verschoven, en dat terwijl Subaru toch bijzondere techniek in huis heeft. Echter, het oog wil ook wat merken ze nu ook bij Subaru en dus moet het esthetisch een andere kant op. Via de Impreza Concept vraagt Subaru of dit ongeveer is wat men van het merk verlangt.

Geslaagd
SubaruSubaru complimenteert haar eigen designteam met het uiteindelijke resultaat. De Impreza Concept belichaamt precies waar Subaru voor wil staan: dynamische prestaties, rijplezier en kwaliteit. En het moet gezegd worden: de studie is op z'n minst opzienbarend. Harde, hoekige lijnen geven de conceptcar een agressieve uitstraling. Vanuit een bepaalde hoekstand bekeken heeft het front wel wat weg van de Nissan GT-R en dat kan Subaru louter als een compliment opvatten. Van opzij is het geheel wat vriendelijker waar grote wielkasten onderdak bieden aan ruim bemeten wielen. Dat Subaru terug is gegaan naar de basis waarin de Impreza een sedan was is een goede beslissing geweest. Het bewust gekozen coupésilhouet komt zodoende goed tot z'n recht. De achterkant idem dito. Ook hier weer een tamelijk drukke vormgeving, maar het past helemaal in het totaalplaatje.

Klaar voor productie
SubaruHoewel Subaru in eerste instantie de reacties van de massa wil aanhoren voordat het daadwerkelijk beslist of dit de toekomstige vormgeving van nieuwe Subaru's wordt is de kans aanzienlijk dat diverse details van de studie het productiestadium gaan halen. Subaru noemt daarbij de nieuwe generatie Legacy. De techniek onderhuids kunnen we sowieso binnen afzienbare tijd als verkrijgbaar zien. Het gaat om een 2.0 liter atmosferische boxermotor gekoppeld aan een CVT-automaat. Een 2.5 liter-variant daarvan is volgend jaar in de Forester te verkrijgen.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model