Afdrukken Stuur door via E-mail  
 
Afdrukken Stuur door via E-mail  
Nieuws: Subaru Forester

Nieuws: Subaru Forester

Nieuwe Subaru Forester uitgelekt

25.09.2012

Geen groot nieuws tijdens de Autosalon van Parijs dit keer maar een blik in de nabije toekomst van Subaru. We zien hier namelijk de nieuwe Forester die volgend jaar zijn opwachting zal gaan maken. Hoe we hier nu al aan komen? Nou, een Japanse folder van het model belandde per ongeluk op het internet.

Dat deze folder zo ver voor zijn Europese introductie naar buiten komt is eigenlijk helemaal niet zo vreemd. Hoewel wij nog een jaar moeten wachten op de nieuwe Subaru Forester staat hij voor de Japanners al over twee maanden in de showroom. De informatie in de gelekte brochure is helaas beperkt, al zien we natuurlijk wel duidelijk dat de neus in lijn is getrokken met de XV die inmiddels op de Nederlandse wegen rondrijdt. Opvallend is ook dat het lijkt alsof de Forester ietwat van z´n ruige veren heeft afgeschud en nog maar beperkt in zwart kunststof is gehuld.

Gegroeid
Hoewel je het misschien niet meteen zou zeggen is de Forester in alle richtingen groter dan de huidige generatie. Zowel in de lengte (35 mm), breedte (20 mm) als hoogte (15 mm) groeide de Japanse SUV. Ook de wielbasis werd 25 millimeter opgerekt om extra ruimte voor de passagiers te verkrijgen. Deze toegenomen maten komen ook naar voren in de bagageruimte. Was deze voorheen 450 liter, in het nieuwe model is het 488 of 505 liter, afhankelijk van de Japanse vertaling.

Boxer
Zoals we van Subaru gewend zijn wordt de Forester opnieuw uitgerust met een assortiment van twee boxermotoren. De 2.0 benzineblokken zijn goed voor 148 en 280 pk maar zijn beiden bedoeld voor de thuismarkt. Het is nog onduidelijk welke motoren in de Nederlandse Foresters leverbaar zullen zijn. Wat we wel weten is dat er op het Subaru-hoofdkantoor stevig wordt nagedacht over een Forester STI met niet alleen een overdaad aan pk's, maar ook een onderstel dat goed weet om te gaan met de extra kracht.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model