Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Subaru Forester

Nieuws: Subaru Forester

Boxer-diesel vanaf € 35.995,-

04.09.2008

Vanaf oktober is de Subaru Forester te bestellen met de nieuwe boxer-diesel. De krachtbron levert een vermogen van 147 pk en het koppel bedraagt 350 Nm. In navolging van de SUV zal de Impreza op korte termijn ook verkrijgbaar zijn met de boxerdiesel.

Sinds begin dit jaar zijn de Subaru Legacy en Outback al beschikbaar met een boxerdiesel in het vooronder en vanaf medio oktober komt daar de Forester bij. Voor minimaal € 35.995,- wisselt deze van eigenaar. De Subaru Impreza met deze oliestoker beleeft nog z´n debuut tijdens de Autosalon van Parijs begin oktober en dan zal ook deze worden toegevoegd aan het rijtje dieselmodellen van de Jappanners. De prijs van de Impreza 2.0D zal tegen die tijd worden bekendgemaakt.

Minder vermogen niet merkbaar
Subaru ForesterIn de Legacy en Outback levert de boxerdiesel een vermogen van 150 pk en 350 Nm. De Subaru Forester krijgt een vermogen van 147 pk en een gelijkblijvend koppel van 350 Nm mee. Waarom de SUV het met minder vermogen moet doen, laat Subaru niet weten. In de praktijk zal het verschil in peekaa's overigens niet merkbaar zijn. De motor is gekoppeld aan een handgeschakelde 6-versnellingsbak. Wie graag een automaat wenst, wordt teleurgesteld door Subaru. Die is niet leverbaar. Het brandstofverbruik is door de fabriek vastgesteld op 6,3 liter per 100 gereden kilometers. In 10,4 seconden spurt de Forester vanuit stilstand naar de 100 km/hen en bij een snelheid van 186 km/h wint de luchtweerstand het van de aerodynamica.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model