Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Subaru Forester TS

Nieuws: Subaru Forester TS

Subaru ziet grote toekomst voor STI-naam

03.09.2012

In de toekomst prijkt de STI-badge waarschijnlijk niet alleen meer op de achterkant van een WRX. In Rusland gaat Subaru experimenteren met een binnenshuis opgepompte Forester en meer varianten zijn onderweg.

Steeds meer fabrikanten kiezen ervoor om een eigen sport-divisie op te richten. Mercedes heeft AMG, BMW heeft M-Motorsport en Toyota heeft TMG. Subaru wil graag dezelfde richting op en heeft zijn STI-divisie - die al grotendeels afgezonderd werkte - daarvoor uitverkoren. Dit zal een grote veranderingen teweeg brengen want de ingenieurs waren voorheen alleen verantwoordelijk voor de WRX (voorheen Impreza) en moeten straks een breder modellenpalet gaan verzorgen. Subaru heeft namelijk vergevorderde plannen om van meerdere modellen STI-versies uit te gaan brengen.

Forester TS
Uitverkorene om het spits af te bijten is de robuuste Forester. Deze is in een STI-jasje gehesen en vooralsnog alleen bestemd voor de Russische markt. Daar moet deze hete familie-rallywagen zichzelf gaan bewijzen als levensvatbaar voordat hij ook op andere Europese markten geïntroduceerd wordt. Wat maakt deze Forester TS dan zo heet? Allereerst is er natuurlijk de overduidelijk styling die ons terug doet denken aan de rally-Impreza's van jaren geleden. De blauwe kleur, grote luchthapper en gouden wielen, het is allemaal historisch zeer verantwoord. Onder de kap ligt een 262 pk-sterke boxermotor die uiteraard gekoppeld is aan Subaru's bekende vierwielaandrijving. Daarnaast is het onderstel behoorlijk aangepakt en voorzien van een compleet nieuwe ophanging. Wat deze aanpassingen beteken voor het rally-potentieel is nog niet helemaal duidelijk, maar een ingetogen familieauto is deze Forester sowieso niet meer.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model