Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Subaru Cross Sport Design

Nieuws: Subaru Cross Sport Design

Toekomstige Crossover: Subaru Cross Sport Design Concept

20.11.2013

Subaru is door middel van de Tokyo Motor Show aardig aan de weg aan het timmeren. Met meerdere conceptcars worden de grootse plannen van het Japanse merk gepresenteerd. Nu stellen ze een nieuwe studie-Crossover voor: de Subaru Cross Sport Design Concept.  

Na de Legacy Concept en de Crossover 7 Concept is het nu de beurt aan deze Cross Sport. Zijn naam mag dan een mond vol zijn, in werkelijkheid is hij een compacte crossover gestoeld op de Subaru BRZ. Subaru heeft kenbaar gemaakt in de BRZ een potentieel te zien voor nieuwe modellen en daarbij wil het merk ook wel snoepen van de populaire compacte crossover-markt. En voilà, de Cross Sport Design is geboren.

Shooting brake
Deze Concept is 4,30 meter lang en legt 1.250 kilogram op de weegschaal. Uiteraard beschikt het studiemodel over vierwielaandrijving die op zijn beurt gekoppeld is aan een boxermotor. Hij heeft menig stijlkenmerk overgenomen van de BRZ, maar hij staat hoog op zijn stelten en krijgt een ´shooting brake´-vormige achterzijde mee. De kans lijkt niet al te groot dat de Cross Sport in huidige vorm in productie gaat, maar het is een veelbelovende inleiding op wat we van Subaru op crossover-gebied kunnen verwachten.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model