Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Subaru Cosworth Impreza

Nieuws: Subaru Cosworth Impreza

Cosworth helpt Subaru

01.04.2010

Achter de schermen werken Subaru en Cosworth aan een radicale Impreza STI. Luisterend naar de naam SC400 zal deze iedereen wakker schudden die denkt dat Subaru niets meer te zoeken heeft op dit terrein.

Kort nadat de Ford Focus RS500 verspreidt Subaru een aantal teasers van hun binnenkort te verwachten kanonskogel. Het lijkt dat ze hiermee willen zeggen dat als je zojuist je spaarvarken kapot hebt geslagen nog even moet wachten met het hollen naar de Ford-dealer, want hun Impreza STI SC400 is bruter, sneller en exclusiever.

3,7 seconden
Subaru CosworthDe Subaru Impreza STI SC400 zal zelfs de al allesbehalve kinderachtige Impreza STI doen verbleken. Cosworth heeft nog eens 100 pk meer uit het 2.5 liter boxerblok weten te halen en dat maakt een totaal van maar liefst 400 pk. Naar 100 km/h knallen is zodoende in een luttele tijd van 3,7 seconden voorbij. De reguliere STi doet dit trucje in 5,2 seconden en Ford is al trots de 5,6 seconden van de Focus RS500. Remmen van AP Racing garanderen een applauswaardige vertraging en daarnaast zijn ophanging, uitlaatsysteem en body aangepast om iedere uitdager in het land der (extreme) hot hatches het zweet tussen de uitlaat te bezorgen.

Zeldzaam
We kunnen niet wachten tot de onthulling van de SC400. Ermee rijden zal hoogstwaarschijnlijk niet mogelijk zijn, want er worden slechts 75 exemplaren gebouwd die ongetwijfeld voor de marktlancering in juni allemaal al vergeven zullen zijn.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model