Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Subaru BRZ

Nieuws: Subaru BRZ

De Subaru BRZ RA Racing

29.01.2013

Compact, wendbaar en achterwielaangedreven, de tweelingbroers Subaru BRZ en Toyota GT86 lenen zich bij uitstek voor rubberrokende circuitdagen. Doen dus! Maar vrees je voor gekarteld lichtmetaal en je welzijn, dan is het RA Racing-pakket wat voor jou. Voor een prikje maakt Subaru de BRZ gumklaar.

Subaru heeft in de gaten dat steeds meer mensen de BRZ in het vizier hebben al ultiem scheurijzer tijdens track-days en bouwt daarom vanaf nu een speciale raceversie, de RA Racing. Voorlopig wel enkel voor Japan, maar misschien dat voldoende welgemikte e-mails richting de importeur kunnen helpen aan een lancering in Europa.

Zo sterk als staal
De Subaru BRZ voor track-days haalt z´n neus op voor aardigheidjes als lichtmetalen velgen. Maar hij krijgt er wel wat cruciale andere aanpassingen voor in de plaats. Zo worden de remmen op extra koeling getrakteerd en neemt een oliekoeler plaats achter de traditionele radiatorgrille. Aan de binnenzijde monteren de Japanners meteen een rolkooi die samen met de structuur van de auto meer dan afdoende bescherming moet bieden. Voor nog meer veiligheid is zowel de bestuurders- als de passagiersstoel tevens uitgerust met een vierpunts veiligheidsharnas. En als de BRZ zichzelf in de grindbak op de buik heeft gelegd, dan zijn er zowel voor- als achteraan vaste sleephaken om de boel weer vlot te trekken.

Meerprijs
Het beste moet nu eigenlijk nog komen. De hele circuitkit wordt in de fabriek gemonteerd en drijft de prijs van de BRZ op met... niet eens € 300,-. Wij zeggen meteen doen! Sterker nog, iedere BRZ zou voortaan als RA Racing afgeleverd moeten worden.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model