Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Subaru BRZ tS

Nieuws: Subaru BRZ tS

Subaru BRZ tS: wel of niet een STI?

19.08.2013

Helaas geen powerkit, maar Subaru heeft wel een extra lekker sturende BRZ voor ons in petto. Maak kennis met de BRZ tS, de optisch en technisch strakkere broertje van de reguliere BRZ.

Subaru had een tweetal teasers de wereld in geslingerd waarop een detail van de BRZ te zien was en waarop voor de gelegenheid het befaamde STI-logo van Subaru Technica International prijkte. Afgaande op het verleden betekent dat vooral één ding: een turbocharger! Eentje die steevast voor een flinke dosis extra adrenaline zorgt. Maar is het even van een koude kermis thuiskomen nu Subaru eigenhandig de puzzel compleet heeft gemaakt. Want op de nieuw voorgestelde BRZ zit helemaal geen turbo. Hij is zelfs niet eens krachtiger dat de normale versie. Maar desalniettemin wel sneller. Een troost.

Veel aanpassingen
In plaats van een heuse BRZ STI te presenteren schuift Subaru de BRZ tS naar voren en waarbij die twee letters staan voor 'tuned by STI'. Zodoende kon er (enigszins) gerechtvaardigd rijkelijk met STI-logo's gestrooid worden, maar werden wij in feite op het verkeerde been gezet. Hiermee willen we echter niet zeggen dat Subaru niet zijn beste beentje heeft voorgezet om van de BRZ een nog heter scheurijzer te maken. Integendeel.
De tS mag dan over evenveel peekaa's beschikken als iedere andere BRZ met 200 pk, de ingenieurs van STI hebben wel het contact met de weg flink verbeterd. En d aarvoor hebben ze werkelijk alles overboord gegooid. Veren, veerpoten, dempers, stabilisatorstangen, remmen, remklauwen, velgen en banden zijn allemaal specifiek voor de tS ontwikkeld. Ook het tractiesysteem VDS werd opnieuw geprogrammeerd en bij de tS garandeert Brembo de benodigde stopkracht.

Sound Creator
En het bleef niet bij onderhuidse aanpassingen zoals je ziet. Naast de logo's links en rechts trakteert de tS op 18 inch lichtmetaal en weinig subtiele aerodynamische spoilers, waarvan de achtervleugel het meest in het oog springt. Bestuurder en naaste passagier zitten op zwaar geprofileerde sportstoelen en ook het stuurwiel laat weten dat dit een net wat scherpere BRZ is. Als je je ogen tijdens het rijden dicht zou doen, dan hoor je dat ook. Ergens in het motorcompartiment zit namelijk de zogenoemde Sound Creator en die versterkt het geluid van de viercilinder-boxermotor, zowel buiten als binnenin de auto. Klinkt het toch nog geweldig allemaal, ware het niet dat de BRZ tS in een oplage van slechts 500 stuks wordt gebouwd en enkel bedoeld is voor de thuismarkt.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model