Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Subaru BRZ STi Performance Concept

Nieuws: Subaru BRZ STi Performance Concept

Dit is de Subaru BRZ waar we op wachten

02.04.2015

Gaat het dan toch gebeuren? Gaat Subaru gehoor geven aan de roep om een sterkere BRZ? De Japanners lijken daarvoor nog slechts één zetje nodig te hebben: het in productie nemen van deze BRZ STi Performance Concept.

Spectaculair ogende BRZ's (en ook Toyota GT86-uitvoeringen) te over, maar geen enkele die het af-fabriek verder schopt dan 200 pk. Ook over deze BRZ STi Performance is dat niet bekend, maar de visuele tekenen zijn in elk geval zeer veelbelovend. De uitgeklopte koets doet immers stevige spierballen (onder de kap) vermoeden en die gigantische achtervleugel zou tevens volstrekt overbodig zijn als het maximale vermogen op tweehonderd paardenkrachten is blijven steken.

Raceklaar-interieur
Tevens deels overgenomen van de BRZ GT300-racer is de ophanging en ook het chassis is bij de STI Performance aangepakt voor hogere prestaties. En de racegenen stoppen niet zodra je de portieren opent. In het interieur gaat het er behoorlijk sportief aan toe, met als hoogtepunten een grijpgraag stuurtje en enthousiasmerende kuipstoelen. En nu maar duimen dat de gebruikte motor evenzo is afgeleid van de BRZ waarmee Subaru deelneemt in het Japanse Super GT-kampioenschap. Dat zou immers 300 pk betekenen.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model