Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Subaru BRZ GT300

Nieuws: Subaru BRZ GT300

Subaru BRZ GT300 gaat pas echt los!

01.12.2011

Nu de Subaru BRZ officieel is mag de hele wereld het weten. Meerdere promotionele mogelijkheden worden aangegrepen om de nieuwe sportcoupé onder de aandacht te brengen. Tot een heuse circuitracer aan toe. Dit is de BRZ GT300. Binnenkort te zien tijdens het Japanse Super GT-kampioenschap.

De Japanse Super GT Series is een competitie vergelijkbaar met ons GT3-kampioenschap en kent twee klasses: GT500 en GT300. Opvallend is dat in de hoogste klasse, bedoelt voor auto's met niet meer vermogen dan 500 pk, louter Japanse automerken deelnemen en in de GT300 (maximaal 300 pk) wordt gedomineerd door racers van Europese makelij.

Tussen de grote jongens
Vanaf het seizoen 2012 komt Subaru de Japanse eer in de GT300-klasse dus versterken. De BRZ GT300 zal het dan op nemen tegen Aston Martin's, Porsches, Ferrari's en Lamborghini's. Stuk voor stuk auto's met zes of meer verbrandingskamers. Niet de BRZ GT300. Die doet het, net als het productiemodel, met een viercilinder boxermotor. Hoeveel vermogen de BRZ GT300 precies levert is echter niet bekend.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model