Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Subaru Advanced Tourer Concept

Nieuws: Subaru Advanced Tourer Concept

Subaru ook aan de hybride

07.11.2011

Kijk je naar het modelaanbod van Subaru in Nederland, dan zitten daar maar weinig zuinigheidwonders tussen. Om op dit onderdeel niet te veel achterop te geraken gaat het merk ook aan de hybride. Op de Tokyo Motor Show zet Subaru een nieuwe concept neer met zo’n aandrijflijn.

Subaru wordt geroemd om hun boxermotoren die er op hun beurt weer bekend om staan best een slok te lusten. Met stevige slagvolumes van 2.0 en 2.5 liter is dit ook niet geheel verwonderlijk. Wil Subaru efficiënter te werk gaan dan moet het slagvolume in ieder geval kleiner. Voor hun nieuwe hybrideaandrijflijn heeft het merk dan ook gekozen voor een 1.6 liter voorzien van een turbo. Een vermogen wordt niet opgegeven. Wel laat Subaru weten dat de elektromotor in staat is om op eigen kracht een auto over korte afstanden voort te stuwen. Het verbruik en de uitstoot zijn dan uiteraard nihil. Vierwielaandrijving is overigens nog altijd van toepassing en een CVT-automaat neemt de overbrenging voor rekening.

Tourer
Subaru Advanced Tourer ConceptSubaru's nieuwe hybrideaandrijflijn is verpakt in een stationwagencarrosserie met een lengte van 4,58 meter en een breedte van 1,84 meter. De hoogte van deze zogeheten Advanced Tourer Concept bedraagt 1,43 meter en gezien deze buitenmaten zou de auto in het C-segment te plaatsen zijn. Dit zou erop kunnen duiden dat de studie een voorbode is van de nieuwe Impreza Wagon, maar eigenlijk hebben we geen idee wat Subaru's bedoelingen zijn met deze auto.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model