Genève 2012
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: SsangYong XIV-2

Nieuws: SsangYong XIV-2

Na SsangYong XIV-1 volgt XIV-2

13.02.2012

Op de afgelopen IAA gaf SsangYong te kennen de toekomst weer wat zonniger in te zien. Met de XIV-1 Concept gaven ze hun visie op hun toekomstige compacte crossover. Dat SsangYong er nu, een half jaar later, nog net zo overdenkt bewijst de XIV-2. Die staat in Genève.

De SsangYong XIV-2 borduurt voort op de XIV-1. Het exterieur vóór en achter is iets aangepast, maar wereldschokkend is het allemaal niet. Het originele idee blijft voor 95% staan. Wel afwijkend ten opzichte van de XIV-1 is het dak. Bij de XIV-2 wordt dat voor een groot deel overspannen door een stoffen overkapping. De dakstijlen schuiven bij het openen van de softtop niet mee, dus kun je bij de XIV-2 van een targa kunnen spreken. De dakconstructie heeft veel weg van dat van de Fiat 500C.

Voor 2016
SsangYong XIV-2SsangYong wil het verleden na een bijna-dood-ervaring gauw vergeten en zo snel mogelijk weer gezond worden. Dat heeft tijd nodig, maar aan de ambities zal het niet liggen. Onlangs sprak het Koreaanse merk namelijk de wens uit voor 2016 driehonderdduizend auto's te willen produceren en verkopen. Vier nieuwe modellen, waaronder de XIV, moet dit realiseren.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model