Genève 2012
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Ssangyong XIV-2

Nieuws: Ssangyong XIV-2

Frisse wind voor SsangYong: XIV-2 onthuld

05.03.2012

Langzaamaan wordt de nieuwe designtaal van SsangYong duidelijk. Na de XIV-1 presenteert het Zuid-Koreaanse merk een dakloos studiemodel met de naam XIV-2. En dit is ´em.

Dood en gereanimeerd, zo kunnen we SsangYong het beste omschrijven. Maar de tweede jeugd van het Zuid-Koreaanse merk lijkt aanstaande te zijn. Vorig jaar toonde het bedrijf op de IAA al haar eerste opleving, maar op de Autosalon van Genève schittert het tweede statement genaamd XIV-2. Het studiemodel geeft duidelijk aan welke richting Ssangyong op wil qua design. Modern en minimalistisch mogen we de styling zeker noemen.

Driedeurs
Ssangyong XIV-2Na een vijfdeurs studiemodel onthullen de Koreanen een daloze variant van de XIV. Of het model ooit in deze vorm in productie gaat is onbekend, maar het is goed mogelijk dat dit model alleen de vorm van de driedeurs variant aangeeft. Desalniettemin beschikt de conceptcar over een soortgelijke dakconstructie als de Fiat 500C. Hierbij opereert het stoffen dak los van de raamstijlen zodat je wel het open gevoel hebt, maar niet het verlies aan stijfheid in de carrosserie.

Productierijp
De Ssangyong XIV-2 beleeft zijn publieksdebuut tijdens de Autosalon van Genève. Wanneer het studiemodel prodcutierijp is lijkt ons slechts een kwestie van tijd. Ssangyong wil de komende jaren vier nieuwe modellen uitbrengen, waaronder deze XIV.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model