Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: SsangYong terug in Nederland

Nieuws: SsangYong terug in Nederland

SsangYong maakt rentree in Nederland

20.08.2010

Met het ondergaan van Kroymans vorig jaar werd het importeurschap van SsangYong in Nederland ook meegetrokken. Enkele maanden daarvoor had moederbedrijf SAIC faillissement aangevraagd voor het Koreaanse merk. Het ging dus al niet zo goed. Maar nu keert SsangYong dan toch terug in Nederland.

Nog altijd staat SsangYong onder surseance van betaling en is het naarstig op zoek naar een investeerder dan wel nieuwe eigenaar. Maar deze onzekerheid weerhield de Belgische Alcopa Groep er niet van SsangYong opnieuw in Nederland te importeren. Het bedrijf dat reeds de distributie van Isuzu in de België en Nederland voor haar rekening neemt gelooft heilig in het kwakkelende Koreaanse merk. In België en Luxemburg staat Alcopa al bekend als importeur van merken als Hyundai, Suzuki en dus Isuzu.

Eind dit jaar
SsangYongAlcopa heeft in de planning om nog voor het einde van 2010 met een SsangYong-model de Nederlandse markt te betreden. Het zal gaan om de C200, een nagenoeg productierijpe compacte SUV met voor SsangYong begrippen moderne techniek als een zelfdragende carrosserie en redelijk moderne motoren. We zijn benieuwd hoe dit gaat verlopen.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model