Auto Salon Genève 2013
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: SsangYong SIV-1 Concept

Nieuws: SsangYong SIV-1 Concept

SsangYong SIV-1 Concept lijkt realistisch

06.03.2013

Als we SsanhYong mogen geloven hebben ze serieuze productieplannen met de SIV-1 Concept zoals die in Genève werd gepresenteerd. En dat juichen wij alleen maar toe want de crossover ziet er behoorlijk gelikt uit.

Met een lengte van 4,50 meter, breedte van 1,88 meter en hoogte van 1,64 meter nestelt de SIV-1 zich rechtstreeks in de middenklasse. Qua styling zochten de ontwerpers van SsangYong hun inspiratie uit de natuur. De Koreanen gaan zelfs zo ver te zeggen dat het design van de SIV-1 geïnspireerd is op de intense en dynamische bewegingen die worden gecreëerd tijdens de grootse momenten van de natuur, zoals bijvoorbeeld de geboorte. Juist!

Warmtefolie
Kijken we naar de binnenzijde van de SIV-1 Concept dan vinden we een dynamisch en ruimtelijk interieur die dankzij een metaalkleurige middenconsole en tal van beeldschermen een moderne uitstraling heeft. Opvallend zijn de vier onafhankelijke kuipzetels die de inzittenden verwelkomen, maar een stuk innovatiever is de aanwezigheid van een ultradunne warmtefolie op de ruiten en buitenspiegels. Deze folie zou een conventionele ontwaseming en ontdooiing in de toekomst kunnen vervangen.

Reële productiekansen
Hoewel het om een studiemodel gaat vermeldt SsangYong een tweetal motoren, die beide gecombineerd kunnen worden met een manuele zesbak en een automaat met dubbele koppeling. De eerste is een 205 pk sterke 1.6 benzineturbomotor en de tweede is een diesel met dubbele turbo's die 150pk opwekt. Het feit dat de Koreanen zelfs twee aandrijflijnen prijsgeven schept verwachtingen voor een productiemodel. SsangYong maakt er dan ook geen geheim van dat de SIV-1 er zeker aan zit te komen. Sterker nog, het model speelt zelfs een sleutelrol in de toekomstige groeistrategie van het merk.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model