Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: SsangYong Rodius

Nieuws: SsangYong Rodius

Zware teleurstelling: nieuwe SsangYong Rodius

04.02.2013

Onlangs stuurde SsangYong twee computerschetsen van de nieuwe Rodius de wereld in. Op basis daarvan hadden we goede hoop dat het MPV-model in z’n nieuwe gedaante wat minder tongen zou losmaken. Nu de eerste foto’s gelekt zijn blijkt dat we te enthousiast zijn geweest.

De SsangYong Rodius is hoofdzakelijk berucht vanwege de 'dakkapel' achterop. We dachten dat het Koreaanse merk zich hiervan bewust was, maar kennelijk dus niet. Ook de nieuwe, tweede generatie bevat een enorme uitbouw aan de achterzijde. Een zware tegenvaller! Des te meer omdat SsangYong, kijkende naar de Korando, maar zeker ook de XIV conceptcars, designtechnisch zo goed op weg leek te zijn.

Zomer
De nieuwe Rodius zal SsangYong's grote primeur zijn tijdens de Autosalon van Genève. Aandacht is gegarandeerd, maar enkel omdat de Koreaanse familie-MPV nogal op zal vallen tussen de extravagante conceptcars en flitsende sportwagens. De nieuwe MPV is extreem op z'n eigen manier. Zonder meer wat ruimte betreft, dat dan weer wel. Overigens komt de nieuwe Rodius al halverwege dit jaar op de markt. Een 2.0 liter dieselmotor zal de voorwielen aandrijven.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model