Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: SsangYong Rodius

Nieuws: SsangYong Rodius

SsangYong Rodius krijgt een vervolg

21.01.2013

Ook al zie je hem zelden, iedereen kent hem toch; de SsangYong Rodius. De grote, praktische, maar door velen als aartslelijk afgeschilderde Koreaanse MPV kent meer tegen- dan aanhangers. Toch komt er een vervolg. En die staat in Genève.

SsangYongs worden nu niet bepaald gewaardeerd om hun opwindende designs. Maar dat was voor 2011, toen de nieuwe Korando nog niet rondreed. Die compacte crossover, de jongste personenauto van de Koreaanse fabrikant, ligt al een stuk prettiger op het netvlies. Ook recente studiemodellen als de XIV-1 en XIV-2 getuige van een ommezwaai bij SsangYong. Nu maar hopen dat dit wordt doorgezet bij de volgende generatie van de Rodius.

Dakkapel
De voornaamste reden dat de SsangYong Roduis nogal wat tongen losmaakt is vanwege z´n achterzijde, door critici ook wel 'dakkapel' genoemd. Helemaal verdwijnen doet deze bij het toekomstige model niet, maar zo op het oog lijkt het koetsdeel al een stuk meer in balans te zijn met de rest van het design. Rond is in ieder geval uit bij SsangYong, strak en recht in. En dat is van deze tijd.

Medio 2013
SsangYong geeft aan dat de nieuwe Rodius niet lang op zich laat wachten. Naar verluidt staat de nieuwe MPV halverwege dit jaar al bij de dealers. De Autosalon van Genève, die de eerste weken van maart gehouden wordt, vormt het showdecor.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model