Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: SsangYong Rodius

Nieuws: SsangYong Rodius

Met zijn elven in de SsangYong Rodius

07.02.2013

Het is zonder meer de ideale auto voor ouders wiens kinderen op de voetbal zitten. In de nieuwe SsangYong Rodius past namelijk een heel elftal.

De nieuwe Rodius is een lel van een auto. Hij meet 5,13 meter in de lengte, is 1,92 meter breed en 1,82 meter hoog. De wielbasis van drie meter is al evenzo indrukwekkend. In Zuid-Korea levert SsangYong de Korando zodoende als 11-persoons voertuig. Dat elftal wordt verdeeld over maar liefst vier zitrijen. Rij een tot en met drie beschikt over afzonderlijke stoelen op de buitenste zitplaatsen, terwijl de achterste zitrij een opklapbare bank is. Reken er overigens niet meer op dat je voetbalteam hun bagage ook kwijt kan, met alle zitrijen in gebruik is er namelijk simpelweg geen bagageruimte meer over. Maar daar heeft SsangYong ook aan gedacht, de Rodius is leverbaar met een op maat gemaakte dakkoffer. Ook een enorm exemplaar overigens.

D-rijbewijs
In Nederland zal die 11-persoons Rodius ongetwijfeld niet verkocht gaan worden. Voor meer dan 8 passagiers moet je als bestuurder namelijk beschikken over het D(1)-rijbewijs. Überhaupt vragen we ons af hoe populair het model gaat worden. Als we het jaarverslag van SsangYong erop naslaan komen we erachter dat ze in 2011 wereldwijd net geen 9.000 exemplaren van de auto hebben verkocht. Gezien de eerste reacties die via onze social media kanalen op de auto zijn gekomen, verwachten we niet dat Nederland daar een substantieel onderdeel van uit zal maken...

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model