Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: SsangYong Korando

Nieuws: SsangYong Korando

SsangYong terug in de Nederland

24.09.2010

Met de nieuwe SsangYong Korando breken nieuwe tijden aan. Er is een nieuwe importeur voor de Nederlandse en Belgische markt, een overname van de fabriek is zo goed als zeker en een nieuw model staat voor eind dit jaar op de planning. Een update.

De Belgische Alcopa-groep laat vol trots weten dat SsangYong officieel terug is in Nederland (en België). De automotive distributiegroep is in 1937 opgericht en biedt momenteel aan 1.600 mensen werk. De groep is momenteel importeur van Hyundai in België, Luxemburg en Zwitserland, Suzuki in België en Luxemburg en van Isuzu in de Benelux en in Polen. Op jaarbasis verkoopt Alcopa 40.000 nieuwe voertuigen. En daarmee lijkt SsangYong in ons land een stabiele basis te hebben.

Overname door Mahindra & Mahindra
SsangYongOp internationaal niveau staan ook alle lichten op groen. SsangYong verwacht nog voor het einde van dit jaar de definitieve overeenkomst met Mahindra & Mahindra te ondertekenen, waardoor het meerderheidsbelang in handen zal komen van de toonaangevende Indiase autoproducent. Mahindra & Mahindra is in 1945 opgericht en de eerste activiteit was het in licentie produceren van de Willys Jeep. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid naar een concern met een omzet van $ 7,1 miljard en biedt het wereldwijd werkgelegenheid aan ruim 100.000 medewerkers. Belangrijkste activiteiten zijn de productie van auto's, tractoren en de ontwikkeling van informatietechnologie.

Nieuwe SsangYong Korando
Concreet gezien zullen we hier nog voor het einde van het jaar al de vruchten van gaan plukken. Dan zal namelijk de nieuwe SsangYong Korando leverbaar worden. Het is een crossover waarmee SsangYong voor het ontwerp de hulp heeft ingeroepen van de beroemde Italiaanse ontwerpstudio van Giugiaro en wij zijn al vanaf het begin enthousiast over het ontwerp. De eerste uitvoering die naar Europa komt is voorzien van een nagelnieuwe 2.0 dieselmotor (175 pk), enkele maanden later gevolgd door een versie met teruggeschroefd vermogen. Ook staat een 2.0 liter benzinemotor op het programma. De dieselmotor die het spits afbijt is goed voor een verbruik van 6,0 l/100 km en een CO2-uitstoot van 157 g/km. De 0-100 km/h sprint verloopt in 10 seconden en de topsnelheid ligt op 179 km/h. SsangYong biedt de Korando aan met de keuze uit voor- of vierwielaandrijving en met een handgeschakelde zesbak dan wel een zestraps automaat.

Positieve geluiden
Wat SsangYong's verdere plannen zijn is op dit moment nog onbekend, maar dat men weer aan de weg timmert is al een positief begin. We zijn benieuwd naar de prijzen van de nieuwe Korando.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model