Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: SsangYong Korando

Nieuws: SsangYong Korando

SsangYong doet elektrische poging

03.07.2013

Met de introductie van de SsangYong Korando C EV-R betreden ook deze Koreanen de elektrische mobiliteit. Het gaat voorlopig nog om een prototype, maar het geeft duidelijk aan dat Ssangyong serieuze plannen op dit gebied heeft.

Tijdens de 35ste International Exhibition on Environmental Technology and Green Energy (ENVEX 2013), die recent plaatsvond in de Koreaanse hoofdstad Seoul, heeft SsangYong de Korando C EV-R voorgesteld. Deze elektrische aangedreven Korando werd samen met diverse partners alsook de steun van het Koreaanse Ministerie voor Milieu ontwikkeld. SsangYong laat ermee zien dat ook zij aan de toekomst denken. Iets dat het merk eerder al demonstreerde met talloze conceptcars.

Range extender
De Korando C EV-R is puur elektrisch aangedreven en weet daarmee een topsnelheid van 150 km/h te behalen. Om dat te realiseren kan hij rekenen op een 100 kW sterke elektromotor en een 420V-lithiumpolymeerbatterij die 16 kWh afgeeft. Dankzij de aanwezige range extender kan de Korando zo´n 500 km afleggen alvorens hij aan de stekker moet en de brandstoftank gevuld moet worden. SsangYong hanteert daarmee eenzelfde principe als de Opel Ampera.

Toekomst
SsangYong weet in Europa weinig voet aan wal te krijgen, maar is in haar thuisland wel populair. Of dat genoeg marktpotentie biedt om een model als deze in productie te nemen is niet duidelijk. Wat we wel weten is dat als deze Korando het productiestadium zal gaan halen hij door de fiscale maatregelen in Nederland op groot succes kan rekenen.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model