Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: SsangYong Korando

Nieuws: SsangYong Korando

Nu ook benzinemotor in Korando

09.05.2012

Om überhaupt de strijd aan te kunnen gaan met de concurrentie moest er een benzinemotor in de Korando komen, en die is er nu. Dankzij de viercilinder hoopt de Nederlandse importeur nu over een directe concurrent van de Kia Sportage en Hyundai iX35 te beschikken.

SsangYong was eigenlijk de laatste tijd steeds meer een automerk in de marge geworden en leeft nu weer enigszins op dankzij geld van het Indiase Mahindra dat het Koreaanse bedrijf in 2010 overnam. Eerste wapenfeit van deze financiële injectie was de lancering van de Korando, destijds alleen met een zelfontbrander.

Benzine
Door het ontbreken van een benzine-variant in de Korando liep SsangYong volgens hun importeur behoorlijk wat klanten mis, niet in de laatste plaats vanwege de hoge vanafprijs van de diesel (ruim 31 mille). De nieuwe 2.0 liter viercilinderbenzine is tot e-XGi gedoopt en levert maximaal 145 pk en 100 Nm. Dit geeft de Korando een top van 171 km/h. Bovendien laat men weten dat de benzine-Korando een geremd trekgewicht kent van 1.500 kg. Als gemiddeld verbruik wordt 7,5 l/100 km bij een uitstoot van 175 g/km opgegeven.

Prijs
Groot voordeel van de komst van de nieuwe benzinemotor is de nieuwe vanafprijs; de Korando staat voortaan vanaf € 24.990,- voor de deur en daarmee kan hij beter concurreren met succesnummers als de Kia Sportage en de Hyundai iX35. De benzinemotor is overigens standaard gekoppeld aan een handmatige zesbak en, net als bij de diesel, is vierwielaandrijving een optie.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model