Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: SsangYong Korando Sports

Nieuws: SsangYong Korando Sports

SsangYong SUT-1 heet Korando Sports

16.01.2012

SsangYong heeft in Zuid-Korea de Korando Sports gepresenteerd. Daarmee heeft de ietwat apart gestileerde en technisch ouderwetse Actyon Sports eindelijk een opvolger gekregen.

Het lijkt wel of de pick-up momenteel weer helemaal opleeft. De laatste tijd zien we de ene na de andere nieuwe laadbakwagen voorbijkomen en de Korando Sports is de zoveelste. SsangYong's nieuwe pick-up is het productiemodel van de in Genève voor het eerst getoonde SUT-1 en de beoogde aflosser van de Actyon Sports.

Dubbele cabine
SsangYong Korando SportsBeschikt de Actyon Sports nog over een ouderwets ladderchassis, de Korando Sports doet het met een onafhankelijke ophanging. Dat is een stuk moderner en staat per definitie al garant voor betere rijeigenschappen. Onder de kap gaat eveneens hedendaagse techniek schuilt, te weten een Euro5-diesel met een inhoud van 2.0 liter en een vermogen van 155 pk. Mede vanwege een respectabele 360 Newtonmeters zou de Korando Sports zijn mannetje moeten staan onder allerlei omstandigheden. Terreinwaardig wordt hij met 4x4-aandrijving. Wie het onverharde niet of nauwelijks opzoekt en aan een praktische pick-up voldoende heeft kan opteren voor achterwielaandrijving. De Korando Sports wordt vooralsnog enkel geleverd met dubbele cabine en vijf zitplaatsen. Mogelijk volgen andere carrosserievarianten later.

Nederland?
Op de vraag of de Korando Sports ook naar Nederland komt wil SsangYong nog geen antwoord geven. Er bestaat een behoorlijk kans, simpelweg omdat het Koreaanse merk ook altijd de Actyon Sports in ons land heeft geleverd.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model