Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: SsangYong e-XIV

Nieuws: SsangYong e-XIV

SsangYong-drieluik compleet met e-XIV

10.09.2012

De nieuwigheid is er inmiddels wel vanaf bij de XIV. Het conceptmodel wordt nu voor de derde keer onder een doek vandaag getrokken, dit keer met een elektromotor onder de kap. Maar SsangYong zit in ieder geval niet stil.

SsangYong is bezig om zichzelf opnieuw uit te vinden en wil flink aan de weg gaan timmeren met een nieuwe designtaal. Dit moet de Koreanen gaan helpen om uit de marge en in de schijnwerpers te treden. Deze ambities worden vooralsnog echter niet omgezet in concrete plannen en modellen. In Parijs staat SsangYong namelijk met de e-XIV, een conceptmodel dat ons wel heel bekend voorkomt.

e-XIV
We zagen de XIV immers al twee keer eerder voorbijkomen als XIV-1 en XIV-2. Nummer 2 betrof een dakloze variant maar was verder nagenoeg identiek aan zijn voorganger. Ook de e-XIV lijkt uit hetzelfde hout gesneden. Hoewel zeker op punten bijgeschaafd wordt het wat ons betreft nu wel eens tijd voor een productiemodel. Het is de vraag of we daar met deze e-XIV al op moeten rekenen. De 'e' in de naam van deze nieuwe XIV (eXcellent User interface Vehicle) wijst natuurlijk op de elektrische aandrijflijn. Hoewel details voorlopig ontbreken zal er waarschijnlijk een range-extender onder de motorkap te vinden zijn om door te gaan wanneer de batterijen door hun sap heen zijn. Om het bereik te vergroten is het dak van de e-XIV voorzien van zonnepanelen.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model