Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: SsangYong Diesel-Hybride

Nieuws: SsangYong Diesel-Hybride

SsangYong ontwikkeld diesel-hybride

06.03.2008

SsangYong heeft in Geneve de techniek van een diesel-hybride gepresenteerd. Daarmee willen de Koreanen laten zien dat ook zij werken aan een beter milieu. De diesel-hybride van SsangYong zorgt voor minimaal 25 procent minder verbruik.

In de auto-industrie zijn de benzine-hybride aangedreven auto's, zoals de Toyota Prius en de Honda Civic Hybrid, momenteel gemeengoed. De lage Co2 uitstoot en het verminderde brandstofverbruik maken dat deze auto's door steeds meer autofabrikanten ontwikkeld worden. Het slaat een mooie brug tussen nu en de toekomst. SsangYong presenteerde in Genève - net als Volkswagen - de diesel-hybride techniek. Het is een combinatie van een zuinige direct ingespoten dieselmotor en een elektromotor. Hiermee moet in vergelijking met een benzine-hybride een nog betere efficiency bereikt kunnen worden.


Diesel- en elektromotor

Ssang yongHet principe van de diesel-hybride komt grotendeels overeen met de benzine-hybride motoren. De techniek bestaat uit een direct ingespoten dieselmotor en een 30 kW elektromotor. De elektromotor krijgt zijn stroom van een 340V accu pakket. Het Torque Split Device (TSD) regelt of de elektromotor ingeschakeld is waardoor een hybride aandrijving ontstaat. Tijdens de acceleratie helpt de elektromotor mee om een betere prestatie te bereiken in combinatie met een lager brandstofverbruik en minder uitstoot van schadelijke stoffen. Wanneer de auto stilstaat voor bijvoorbeeld een stoplicht wordt de dieselmotor uitgeschakeld om brandstof te besparen, en uiteraard de uitstoot te verminderen. Tijdens remmen wordt de overtollige energie die dan opgewekt wordt door de elektromotor gebruikt om de accu's op te laden.

Verlaging van verbruik en uitstoot

SsangYong claimt dat tijdens eerste testen het brandstofverbruik 25% lager is dan bij een zelfde auto zonder hybride-techniek. Er wordt gestreefd naar een verlaging van het brandstofverbruik met 30% en een vermindering van de uitstoot van schadelijke stoffen met 50%. Momenteel onderzoekt SsangYong of er een markt is voor hun diesel-hybride en werkt aan het perfectioneren van de techniek. Hiermee zijn ze na Volkswagen en de PSA groep (Peugeot/Citroën) een van de voorlopers in deze techniek. Door de voordelen van het lage brandstofverbruik van een diesel in combinatie met een elektromotor zal het waarschijnlijk niet lang meer duren voordat er meer merken met een diesel-hybride op de markt komen.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model