Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: SsangYong CLV-Air & XAV Adventure

Nieuws: SsangYong CLV-Air & XAV Adventure

SsangYong reist met twee SUV's naar Frankfurt

03.09.2015

Het Zuid-Koreaanse SsangYoung is helemaal in de ban van de SUV dan wel crossover. Want na de Korando en de Tivoli heeft het opnieuw twee van dat type auto achter de coulissen klaarstaan. Op de IAA Frankfurt zullen ze officieel het podium op komen rijden.

Officieel gaat het nog op conceptcars, maar het moet wel heel raar lopen willen de CLV-Air en de XAV Adventure, zoals beide studies heten, niet in een later stadium op de markt komen. Dat geldt in het bijzonder voor de CLV-Air, want dat is eigenlijk niets meer en minder dan een 7-persoonsuitvoering van de onlangs gelanceerde Tivoli. Stilletjes is die zelfs al aangekondigd voor productie, want SsangYong wil hem zeer waarschijnlijk gaan aanbieden met een 1.6 benzine- of dieselmotor.

XAV Adventure
De tweede SUV-concept die op de IAA staat is de XAV Adventure. Wie de vroegere modellen van SsangYong kent herkent er meteen de tweede generatie Korando in (die gebouwd is tussen 1996 en 2006). De Tivoli doet dienst als basis, maar of de productieplannen net zo serieus zijn als bij de CLV-Air is vooralsnog onduidelijk.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model