Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Ssang Yong SUT-1

Nieuws: Ssang Yong SUT-1

SUT-1: de tweede stap voor SsangYong

19.09.2011

Met de introductie van de productieklare SUT-1 presenteert SsangYong definitief haar tweede stap naar een nieuwe identiteit. Het model moet de Actyon Sports doen vergeten en volgt de lijn die het Zuid-Koreaanse merk met de Korando heeft ingezet.

Met de nieuwe Korando is SsangYong weer terug op de kaart. Hoewel het model nog niet geheel marktconform is bewijst het Koreaanse merk hier wel mee de goede weg ingeslagen te zijn. Of datzelfde geldt voor de SUT-1 betwijfelen we echter. Het nieuwe design slaat geen verkeerd figuur, maar feitelijk is het een zeer grondige facelift van de Actyon Sports. En dat belooft eerlijk gezegd weinig goeds.

Vierdeurs pick-up
SsangYong SUT-1Met een lengte van bijna vijf meter, een breedte van 1,91 meter en een hoogte van 1,79 meter komt de SUT-1 qua maatvoering in de buurt van de Volkswagen Amarok. Net als zijn Duitse concurrent kan de SsangYong geleverd worden als vijfzitter. De SUT-1 wordt standaard geleverd met ESP, twee airbags, handbediende airco en 16 inch lichtmetalen wielen. 18 inch lichtmetaal staat net als elektrisch bedienbare en verwarmbare stoelen en volautomatische airco op de optielijst.

Motorpalet
Voor de voortstuwing zorgt een 155 pk sterke 2.0 liter dieselkrachtbron. Deze geblazen viercilinder levert een koppel van 360 Nm en kan desgewenst gekoppeld worden aan een automaat. Een handgeschakelde transmissie is standaard, net als achterwielaandrijving. Vierwielaandrijving is tegen meerprijs leverbaar. Het verbruik van de Zuid-Koreaan bedraagt in het gunstigste geval gemiddeld 7,0 l/100 km. Kiest men voor vierwielaandrijving inclusief de zestraps automaat dan lust de viercilinder gemiddeld 8,0 l/100 km. De uitstoot van de SUT-1 schommelt tussen de 186 g/km voor de zuinigste variant en de 211 g/km voor het topmodel.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model