Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: SRT Viper

Nieuws: SRT Viper

Nieuwe SRT Viper krijgt handbak

04.04.2012

Met nog een week te gaan heeft Chrysler een derde teaser verspreid van de nieuwe Viper. Ditmaal gaat het om een glimp van het interieur. Vooral dat pookje is aanstekelijk.

Wat de nieuwe generatie van de iconische Amerikaanse sportwagen precies de sporen geeft is nog onbekend, maar één ding is zeker: de motor dient te worden bediend via een handgeschakelde 6-versnellingsbak. En dat lijkt ons geen straf gezien het grijpgrage pookje. Let ook even op de ferme handgreep aan de middenconsole; kennelijk heeft de passagier enige houvast nodig bij het serieuzere stuurwerk. Met een geschat vermogen tussen de 650 en 700 pk inderdaad geen overbodige luxe.

SRT
Verdere details zijn schaars, maar we verwachten niet meteen dat Chrysler het recept helemaal op z´n kop zet. Wat in elk geval wel wijzigt is de merknaam. Chrysler's sportdivisie Street Racing Technologies is een apart merk geworden en zal aan de nieuwe Viper gelinkt. Daarmee laat het moederbedrijf dus de merknaam Dodge vallen.

Chrysler zal de nieuwe SRT Viper op de New York Auto Show gaan onthullen. Op 6 april vangt die voor het publiek aan.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model