Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: SRT Viper GT3-R

Nieuws: SRT Viper GT3-R

Circuitklaar: SRT Viper GT3-R

21.06.2013

Veel gespierder zul je een Amerikaanse muscle car niet snel zien. We hebben het over de SRT Viper in de raceklare vorm; de GT3-R.

In Amerika heeft men de traditie van grote atmosferische blokken met relatief weinig vermogen per liter cilinderinhoud, en mede daarom werd deze SRT Viper GT3-R voorzien van de enorme V10 in de neus. De inhoud van 8.383 cc is niet veel motoren meer gegeven. De tiencilinder in de GT3-R komt uit zijn straat-legale broertje, de SRT Viper. Maar hij wordt niet zonder inspanning overgezet. De ingenieurs van SRT wisten er nog 40 pk en 56 Nm extra uit te halen, waardoor de GT3-R de beschikking heeft over 680 pk en 868 Nm. Schakelen gaat via een sequentiële transmissie en de topsnelheid bedraagt 320 km/h. Koppel dat aan een wagengewicht van bijna 1.300 kg en je moet sterke nekspieren hebben om rechtuit te kunnen blijven kijken.

Lichtgewicht
Die gewichtsbesparing werd mede gerealiseerd door het gebruik van veel lichtgewicht materialen als carbon, CFRP en kevlar. De hele body is uit die materialen opgetrokken en ook een groot deel van de aerodynamische veranderingen die de Viper GT3-R heeft ondergaan zijn ervan gemaakt. In Amerika zijn de orderboeken van de GT3-R inmiddels geopend; voor omgerekend bijna € 350.000,- kun je je bestelling plaatsen.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model