Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Spyker vs. General Motors

Nieuws: Spyker vs. General Motors

GM nog niet af van Spyker

10.08.2012

Spyker heeft nog een appeltje te schillen met General Motors. Volgens het Nederlandse sportwagenmerk hebben de Amerikanen destijds bewust een overname van het inmiddels failliete Saab tegengewerkt en nu eist Spyker 3 miljard dollar aan schadevergoeding van GM.

Saab ging eind vorig jaar failliet doordat het niet op tijd een overnamekandidaat kon vinden. Deze waren er echter wel volgens Spyker, destijds moederbedrijf van Saab, maar werkte General Motors de lopende onderhandelingen rond een overname tegen. Vermoedelijk omdat het Amerikaanse concern bang was dat Saab in Chinese handen zou vallen en daarmee concurrentie tegemoet kon zien. Het bedrijf dat Saab eventueel wilde kopen was namelijk Youngman Automobile Group uit de Chinese provincie Zhejiang.

Procederen
Omdat Saab bankroet is neemt Spyker de kosten van het procederen tegen GM op zich in ruil voor een 'zeer substantieel' deel van een schadevergoeding, mocht de rechtszaak in het voordeel van Saab beslecht worden. Ook Youngman zou baat hebben bij een succesvolle uitkomst voor Saab, want zij investeerden enkele tientallen miljoenen vooraf aan de overnamestrijd van Saab die uiteindelijk op niets uitliep.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model