Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Foto's: Nieuws Spyker C12 Zagato

Nieuws: Spyker C12 Zagato

Nederlands-Italiaanse sportauto

01.02.2008

Exclusiviteit ten top; de Spyker C12 Zagato. De supersportauto van de Nederlandse autofabrikant wordt in een beperkte oplage van slechts 24 exemplaren gebouwd. De C12 Zagato is ontstaan in samenwerking met de Italiaanse designer Zagato.

Veel overeenkomsten

Met de Spyker C12 Zagato viert de Nederlandse fabrikant zijn debuut in de Formule 1. Het is daarmee ook de eerste keer dat er kenmerken van de F1-auto worden opgenomen in het design van een Spyker sportwagen. De ontstaansgeschiedenis van Spyker en Zagato komen voor een groot deel met elkaar overeen. Beide fabrikanten maken daarnaast dankbaar gebruik van de moderne technieken uit de vliegtuigindustrie, zoals lichtgewicht materialen en een perfecte aërodynamica. Maar dat staat natuurlijk niet alleen garant voor een solide samenwerking. Hoofdverantwoordelijk is Spyker CEO, Victor Muller, die zegt een grote voorliefde te hebben voor het Italiaanse designhuis. Hij heeft dan ook verschillende modellen van Zagato in zijn privé-collectie. “De samenwerking met Zagato is makkelijk te verklaren. Beide bedrijven hebben een rijke historie op het gebied van de luchtvaartindustrie en in de racerij. Een betere combinatie van design, prestaties en vormgeving is dan ook moeilijk te vinden.”

Aluminium body

De Spyker C12 Zagato is volledig uit aluminium opgetrokken en heeft de C12 Spyder als basis. Net zoals eerder het geval was bij de Super SUV D12 Peking tot Paris is ook de Zagato in een kort tijdsbestek van vier weken gebouwd. Voor de aandrijving van de C12 Zagato zorgt een 6,0 liter, twaalfcilinder blok met 500 pk. Deze motor is afkomstig van Audi, die de krachtbron met W12 aanduidt. De 100 km/u barrière bereikt ie in slechts 3,8 seconden. De topsnelheid bedraagt 310 km/u. Schakelen gebeurt handmatig met een zesbak of door een automaat met schakelflippers achter het stuur. De tellers zijn ontwikkeld door Chronoswiss en Zagato staat garant voor het volledig in leer uitgevoerde interieur met een geborsteld aluminium afwerking voor instrumentenpaneel.

Bijna 500.000 euro

Accenten die aan de Formule 1 refereren zijn onder meer de neus, de luchtinlaat, buitenspiegels, het rode knipperlampje bij regenachtig weer achterop en de diffuser. Het panoramische dak heeft vervolgens de typische Zagato bulten bovenop. De Spyker C12 Zagato kost 495.000 euro, exclusief belastingen. Exclusiviteit gegarandeerd: er worden slechts 24 exemplaren gebouwd.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model