Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Spyker B6 Venator

Nieuws: Spyker B6 Venator

Spyker B6 Venator krijgt Lotus-blok onder de kap

15.10.2013

We hebben de nieuwe Spyker B6 Venator al vanuit alle hoeken en standen kunnen bekijken maar welke motor er onder de kap huist wisten we nog niet. Daar komt nu verandering in. Meerdere bronnen weten namelijk te vermelden dat het blok afkomstig is van de mannen van Lotus.

We waren positief verrast toen Spyker CEO Victor Müller vol trots de Spyker B6 Venator aankondigde. Het bedrijf uit Zeewolde kent de nodige malaise, zeker in financieel opzicht. En we mogen dan ook wel stellen dat het met de B6 ´do or die´ is. De B6 Venator is een achterwielaangedreven tweezits sportwagen, uitgerust met een middenmotor die gekoppeld is aan een zestraps automatische versnellingsbak. En met een leeggewicht van nog geen 1.400 kilogram belooft het een rappe knaap te worden. Victor Müller wist al te vertellen dat er een V6 met 375 pk dienst zou doen als gangmaker. Echter, wie dat blok ging leveren was tot op heden onbekend.

Toyota
Müller laat nu in een brief aan potentiële klanten optekenen dat Lotus dit blok gaat leveren. Het Britse merk ontvangt op zijn beurt de motoren van Toyota. Aannemelijk is dat de 345 pk sterke 3.5 liter V6 met supercharger uit de Lotus Exige S ook zal huizen in de B6 Venator en wij kunnen uit ervaring zeggen dat dit een heerlijke krachtbron is. In november volgend jaar gaat de productie van de nieuwste Spyker van start. Als je geïnteresseerd bent wordt gevraagd alvast € 20.000,- over te maken als voorschot.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model