Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
 
Afdrukken Stuur door via E-mail   Twitter
Nieuws: Spyker B6 Venator Spyder

Nieuws: Spyker B6 Venator Spyder

Spyder-versie Spyker B6 Venator op komst

31.07.2013

Spyker maakte begin dit jaar in Genève al bekend dat er behalve een coupé-versie eveneens een Spyder op basis van de B6 Venator zou komen. En de Nederlandse sportautofabrikant hield woord: op Pebble Beach presenteert Spyker binnenkort de B6 Venator Spyder.

Met recent nog een roerige en onzekere periode achter de rug zou je verwachten dat Spyker nu wel de kat uit de boom zou kijken en eerst aan te zien wat het productiemodel van de B6 Venator Coupé brengt, maar dan ken je de CEO van het Zeewoldse bedrijf nog niet. Victor Muller lijkt slechts één stand te kennen en dat is de sport-modus, om maar niet te spreken van ´all off´-modus. Maar die modus heeft er wel toe geleid dat we binnenkort al kunnen kennismaken met de volgende nieuwe Spyker, de B6 Venator Spyder. De open sportauto zal voor het eerst aan het publiek worden getoond tijdens het prestigieuze Pebble Beach Concours d´Elegance waar enkel genodigden toegang tot krijgen.

Welke dakconstructie?
Juist omdat Pebble Beach een besloten event is, is het bij uitstek een autoshow waar je als eigenaardig automerk je producten wilt uitstallen, laat staan een nieuw model onthullen. Ieder jaar weer komt er in augustus, een groepje prominenten en autoliefhebbers in Californië bij elkaar, om daar de meest bijzondere en zeldzame auto's te bewonderen. En daar staat de B6 Venator Spyder de komende editie dus ook tussen, met onder z'n golvende carrosserie een midscheepse, 375 pk sterke V6 die de achterwielen aandrijft.
Met de B6 als basis is de techniek wel bekend, de grote hamvraag blijft zodoende eigenlijk welk soort kap de Spyker heeft: een stoffen of een inklapbare hardtop? Of helemaal geen één, en is de B6 Spyder een permanente roadster. Dat is de C8 Spyder eigenlijk immers ook.

 

AutoWereld

No data available

ServiceWereld

No data available

Veiligheid online

Bescherm uzelf tegen gegevensdiefstal (fishing), fraude met cheques en niet-serieuze aanbiedingen. Surf veilig met onze tips.

Zoeken

Merk
Model